Ігри » Ігри маджонг » Маджонг метелики

    Твоїй увазі пропонується не тільки захоплююча, але і дуже красива гра маджонг Метелики. Що це таке?

    Невеличка довідка

    Взагалі маджонг або мадзян - національна китайська гра для чотирьох гравців з фішками і гральними кістками. Але існує ще один її варіант (саме до нього належить гра маджонг метелики) - медитативний пасьянс для однієї людини, що представляє собою досить оригінальний симбіоз традиційного карткового пасьянсу і набору старовинних китайських гральних кісток (фішок).

    В комп'ютерному варіанті маджонг з'явився в 1981 році завдяки зусиллям Броді Локарда, реалізувати його за допомогою системи PLATO (программированное навчання).

    Правила гри

    У маджонге використовується 144 гральні кістки декількох видів: квіти, козирі, масті. Перед початком гри вони ретельно перемішуються і збираються в багаторівневу фігуру певної (старовинної китайської) форми. Класичний маджонг передбачає близько двох десятків таких фігур, зібраних з 3-5 шарів. Найпоширеніші з них - п'ятишарова «метелик» і «піраміда». Мета гри - розібрати фігуру з кісток, видаляючи по парі однакових фішок з її крайніх рядів. Тобто прибирати можна тільки «вільні» фішки - ті, на яких зверху не лежить інша кістка, і у яких немає «сусідів» мінімум з двох боків.

    Гра маджонг Метелики не відповідає канонам класичного маджонг. Вона представляє собою більш спрощений, «комп'ютерний» варіант і нагадує відомі всім з дитинства «п'ятнашки».

    Гра маджонг Метелики: особливості

    По-перше, на відміну від класичного маджонг, наш пасьянс однорівневий, і деталей в ньому не 144, як повинно бути, а всього 140.

    Крім того прибирати в ньому потрібно не крайні парні фішки, а будь-які дві однакові фішки, розташовані поруч. Виявив таку пару? Наводь на неї курсор і натисніть мишкою. Метелики на фігурах расправят крильця, злетять у повітря й полетять. Буде дуже красиво. Взагалі, головна «фішка» саме даного маджонг - неймовірна краса графіки і мальовнича соковита палітра. І те, і інше просто заворожує. Перевірено: цей пасьянс можна розкладати годинами, як мінімум, тому, що неможливо відвести погляд від барвистих візерунків на крилах метеликів. Спробуй!

    Крім розташованих поряд пар метеликів прибирати можна також однакові картинки, з крайніх рядів маджонг, розміщені на одній прямій. Якщо тобі здається, що ні перше, ні друге пар на екрані вже не залишилося, скористайся підказкою чарівної палички (шукай її у верхньому правому куті екрану). Вона покаже, які пари картинок ти не помітив. Кількість підказок обмежена, тому витрачай їх тоді, коли дійсно виникне необхідність.

    Ще один важливий момент - час. Розкладати маджонг до безкінечності не можна. Якщо немає бажання програти, тобі необхідно вкластися в чотири хвилини. Здається, що цього більш ніж достатньо? Не тіште себе ілюзією. Навіть найпростіший маджонг вимагає уваги, кмітливості і часу. Швиденько розкласти його «однією лівою» не вийде. Так що, крім усього іншого стеж за часом. Не впораєшся за чотири хвилини - на жаль і ах, доведеться починати спочатку. Бажаємо удачі!

    .

    Похожі ігри:

  • Маджонг Мультяшний
    Маджонг Мультяшний
    Нескладний маджонг для малюків - любителів диснеївських мультфільмів. Відмінне заняття для
  • Логічні ігри: Маджонг
    Логічні ігри: Маджонг
    Класична гра тепер і в твоєму браузері - з грою Логічні ігри: Маджонг!!
  • Маджонг Фрукти
    Маджонг Фрукти
    Новий фруктовий маджонг для ще більш приємного проведення часу. Подаруй собі півгодини справжнього
  • Маджонг Новорічний
    Маджонг Новорічний
    Тематичний маджонг для любителів головоломок і Нового року. Спробуй зібрати його за мінімум часу.
  • Маджонг Вежа
    Маджонг Вежа
    Досить складна багаторівнева головоломка у вигляді високого, «багатоповерхової» вежі. Цікаво, чи
  • Логічні маджонг
    Логічні маджонг
    Маджонг - захоплююча забава китайського походження, історія якої налічує багато сотень років.
  • Маджонг Елітний
    Маджонг Елітний
    Дуже красивий і дуже складний маджонг. Якщо ти любиш розгадувати хитромудрі головоломки, він
  • Маджонг для Дітей
    Маджонг для Дітей
    Симпатичний барвистий маджонг для малюків. Відмінна іграшка для розвитку уваги та вміння знаходити
  • Коментарі: